Direct reserveren Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique
Anique

Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique

Gaan voor ware liefde

Van opleiding tot passie
Anique heeft haar opleiding Horeca Ondernemer Management in Cuijk afgerond als ze na een aantal omzwervingen weer dichter bij haar passie komt. Koken! Ze werkt dan 18 uur in de week bij een slijterij. De eigenaresse van de Plasmolense Hof waar Anique al sinds haar opleiding een bijbaantje heeft belt haar. Heeft ze toevallig interesse in het geven van kookles aan acht mannen? Anique gaat ervoor en merkt dat ze het leuk vindt mensen iets te leren. Daarnaast past de rol als gastvrouw haar als gegoten.

Eigen bedrijf
Beetje bij beetje stromen vervolgens de opdrachten binnen. Een workshop hier, een cateringklus daar….de naam Kookliefde ontstaat en het bedrijf wordt in januari 2014 voorzien van een Kamer van Koophandel nummer.
Met haar spontaniteit en enthousiasme gaat Anique voor kwaliteit. Niet alleen in de keuken maar ook als gastvrouw. Want eenzaam achter de pannen staan daar doet ze het niet voor. Het contact met mensen is wat haar werk, volgens haar eigen zeggen, écht geweldig maakt! Vandaar ook het hart in het logo. Al vanaf het prille begin gaat het bij Kookliefde om sfeer en genieten van maakbare gerechten met verse, pure en herkenbare ingrediënten. Eenvoud maar wel verrassend (goed).

7 jaar Kookliefde
En nu doet Anique al zo’n zeven jaar wat ze het liefste doet: koken! Als startende ondernemer vliegt ze achter iedere kookvraag aan. Wat begon met kooklessen, worden kookworkshops, borrelplanken, koken op een vuurtje, private dining en de meest uiteenlopende cateringvragen. Continu gesteund en geholpen door haar man Pieter. Die naast zijn eigen baan geregeld als keukenhulp, bezorger of denktank dient.

Doen wat je het liefste doet en balans
En toen, toen kwam corona. In één klap vielen (bijna) alle opdrachten weg. Daar was tijd. Tijd om te genieten van de pasgeboren dochter Ellis én om na te denken. Van hollen ineens naar stilstaan. Een rare gewaarwording, maar juist dat stilstaan bracht veel. Rust, geluk en bezinning. Het bracht de ware liefde, waar ze ook mee begon, naar voren. Mensen iets leren én mensen in de watten leggen.

Daarom besluit ze haar cateringactiviteiten af te stoten. Zo kan ze het beste van twee werelden combineren: doen wat ze het allerliefste doet én genieten van het gezinsleven. Ze gaat volle kracht vooruit met alleen kookworkshops en private dining-activiteiten.

Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique
Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique
Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique
Anique is Kookliefde, Kookliefde is Anique